Három fokkal dőlt meg pénteken minden idők budapesti melegrekordja

időjárás
2017 augusztus 04., 18:42
comments 114

Eddig mindössze 36,7 fok volt a fővárosban augusztus 4-én valaha mért legmagasabb csúcshőmérséklet, de péntek délután Újpesten 39,7-et mértek. 

Rezgett a tüzes léc az országos napi rekordnál is, de hiába ment több helyen is negyven fok fölé a hőmérséklet, az 1905-ös orosházi 40,5 fokot csak megközelíteni sikerült a kübekházai 40,3 fokkal. 

Az előrejelzés szerint az északnyugati megyékben már szombatra pár fokot mérséklődik a hőség. Az ország legnagyobb részén viszont folytatódik a túlnyomóan napos, csapadékmentes idő. Ugyanakkor az az Alpokalján és az északi határsávban néhol futó zápor, estétől az északnyugati tájakon zivatar is előfordulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 18-24 fok között várható, de a nagyobb városokban ennél melegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet jellemzően 31-38 fok között alakul az északnyugati megyékben az alacsonyabb, az Alföld délkeleti részein a magasabb értékekkel.

A tartós kánikula miatt vasárnap éjfélig hőségriadót rendelt el Szentes Tamás országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.