Harrach: Ferenc pápa migrációról szóló megnyilatkozásai csendes fejcsóválásra vagy dühös kifakadásra késztetnek

vallás
2017 augusztus 04., 10:37
comments 358

"A pápa ismeri a világban működő erőket és tudja, hogy ezek kárvallottai mindig a védtelen emberek. Szemében a migráns a hazájában uralkodó viszonyok miatt – legyen az háború, vagy környezeti katasztrófa – segítségre szoruló ember. Ezért melléjük áll. Ennyi," jelentette ki a Gondola.hu-nak Harrach Péter. A KDNP frakcióvezetője bevallotta, hogy

"sok barátunkat, akikkel hasonlóan gondolkodunk a migráció kérdéséről, Ferenc pápa megnyilatkozásai csendes fejcsóválásra vagy dühös kifakadásra késztetnek."

Katolikusnak vallja magát, tehát tiszteli az egyházfőt, és gondolatainak többségét is örömmel hallgatja, tette hozzá. 

"Migrációs kijelentéseinek motívumait is értem, de ebben a kérdésben másként gondolkodom. Ettől még katolikus vagyok, ő pedig tiszteletre méltó egyházfő,"

mondta Harrach.

photo_camera Fotó: ATTILA KISBENEDEK

Harrach szerint amíg Európa rá nem döbben, hogy egyszerre van szükség helyi segítségre és az önvédelemre, 

"segítenünk kell azoknak, akik kultúránkhoz legalább egy szálon, kereszténységükön keresztül kötődnek. Arról nem is beszélve, hogy ők valóban üldözöttek."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.