Harrach: Ferenc pápa migrációról szóló megnyilatkozásai csendes fejcsóválásra vagy dühös kifakadásra késztetnek

"A pápa ismeri a világban működő erőket és tudja, hogy ezek kárvallottai mindig a védtelen emberek. Szemében a migráns a hazájában uralkodó viszonyok miatt – legyen az háború, vagy környezeti katasztrófa – segítségre szoruló ember. Ezért melléjük áll. Ennyi," jelentette ki a Gondola.hu-nak Harrach Péter. A KDNP frakcióvezetője bevallotta, hogy

"sok barátunkat, akikkel hasonlóan gondolkodunk a migráció kérdéséről, Ferenc pápa megnyilatkozásai csendes fejcsóválásra vagy dühös kifakadásra késztetnek."

Katolikusnak vallja magát, tehát tiszteli az egyházfőt, és gondolatainak többségét is örömmel hallgatja, tette hozzá. 

"Migrációs kijelentéseinek motívumait is értem, de ebben a kérdésben másként gondolkodom. Ettől még katolikus vagyok, ő pedig tiszteletre méltó egyházfő,"

mondta Harrach.

Fotó: ATTILA KISBENEDEK

Harrach szerint amíg Európa rá nem döbben, hogy egyszerre van szükség helyi segítségre és az önvédelemre, 

"segítenünk kell azoknak, akik kultúránkhoz legalább egy szálon, kereszténységükön keresztül kötődnek. Arról nem is beszélve, hogy ők valóban üldözöttek."

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.