"Magyarországon most nem engem kell a legjobban utálni. Van a Soros, vannak a migránsok és csak utánuk jönnek a cigányok."

2017 augusztus 4., péntek 8:17
311

"Hülyeséget mondott," reagált az emberi erőforrások miniszterének tusnádfürdői kijelentésére Cserdi polgármestere, Bogdán László a HírTV Egyenes című műsorában csütörtök este. Balog Zoltán két hete a roma holokauszt emléknapján jelentette ki, hogy "nem eldöntött kérdés a kormány és a magyar közösségek számára, hogy a határon túli, magyarul beszélő cigányság erőforrás vagy tehertétel". Bogdán szerint a kormánynak többet kéne foglalkozni a romákkal. Programokat indítanak, amit aztán szétlopnak, mondta.

"Mindenki megkövez a Flóri miatt. Gyakran mondják nekem azt, hogy miért nem csináltok valamit? Én erre azt szoktam válaszolni, hogy azok, akik a Fideszre szavaztak, miért nem csinálnak valamit?"

Bogdán szerint a cigánykérdés ma Magyarországon nem kérdés, csak egy problémahalmaz. Az utóbbi időben annyi változás biztos történt, hogy 

"most Magyarországon nem engem kell a legjobban utálni. Szerintem most van a Soros, vannak a migránsok és a cigányok."

Még mindig bőrszín alapján döntik el, hogy kit vesznek fel egy munkára, mondta Bogdán. Az elmúlt huszonhét évben egyetlen kormány sem tett semmit, hogy ez megszűnjön. 

"Miért nincs az, hogy cigányokkal reklámoznak akármilyen terméket? Ez Amerikában nem így van. (...) Olyan sötét vagyok, hogy velem nem lehet eladni semmit?"

Az emberminiszternek ezzel kéne foglalkoznia, nem pedig azzal, hogy rávegye a 12 éves cigány lányokat, hogy ne szexeljenek és ne szüljenek gyereket. 

Arra a kérdésre, hogy a kormány migránsellenes politikája visszaüt-e a magyarországi cigányságra, a polgármester úgy válaszolt, hogy 

"most többet érek egy migránsnál."

Felértékelődtek. De az tragédia, hogy ennek egy gyűlöletkeltő kampány volt az ára.

A beszélgetés végén Kálmán Olga azt, kérte a polgármestertől, hogy mondjon valami pozitívat, biztatót is. Büszkék vagyunk, válaszolta Bogdán, a falu szinte összes fiatalja gimnáziumba jár. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt