Négyszer kérte a mérnök a rendőröket, hogy engedjék el, mielőtt kirúgták a lábát, beverte a fejét és meghalt

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Igazoltattak tegnap Újpesten egy 57 éves férfit – az Index tegnapi cikke szerint egy joviális mérnököt –, aki a rendőri intézkedés idején meghalt. Hogy miért, arról teljesen mást mond a rendőrség és az eset tanúja, illetve a meghalt férfi fia. Az RTL mai Híradójában meg is szólaltak mindketten.

Az a férfi, akivel együtt igazoltatták a mérnököt, és így az eseménysor egyetlen tanúja a rendőrökön kívül, azt állítja: akkor vesztette el eszméletét a mérnök, amikor a rendőrök kirúgták a lábát, miután nem akarta rátenni a kezét a 40 fokos időjárásban felforrósodott motorháztetőre.

"Már akkor [amikor a rendőrök rá akarták venni, hogy tegye a kezét a motorháztetőre] rosszul volt. És négyszer mondta, hogy kérlek, engedj el, rosszul vagyok"

– mondta a tanú, aki az elhunyt férfi barátja. Ő azt mondja, a rendőrök csak akkor tudták megbilincselni a férfit mindkét kezén, amikor már kirúgták a lábát, és az esés miatt úgy beverte a fejét, hogy elvesztette az eszméletét.

A rendőrök ezzel szemben azt mondják, hogy a férfit előbb bilincselték meg, és ezt követően lett csak rosszul. Ezt közölték hivatalosan: "A férfi az intézkedés során rosszul lett és eszméletét vesztette. A rendőrök megkezdték az újraélesztést és értesítették a mentőszolgálatot. A gyors beavatkozás ellenére a férfi a helyszínen életét vesztette."

Az elhunyt mérnök fia, aki később ért a helyszínre, szintén értetetlenségének adott hangot:

"Így nem végződhet egy szakszerű igazoltatás, aminek nem is volt megalapozott gyanúja. Nem volt olyan, hogy ő egy bűnöző, akit úgy kell letámadni, hogy biztos fegyvere van, vagy ilyesmi"

– mondta. Elmondása szerint a rendőrök aztán teljes tanácstalanságban voltak, hogy mihez kezdjenek: "Meg voltak döbbenve, le voltak fagyva, hogy most mi legyen. Itt fekszik egy ember, aki haldoklik."

Lesz ennek következménye? A család panaszt tett, de az ügyészség nyilatkozata alapján nem számíthatnak sok nyitottságra: "A Központi Nyomozó Ügyészség ügyeletes ügyészei megjelentek a helyszínen, de mivel bűncselekmény gyanúja nem merült fel, az ügyészség nem rendelt el nyomozást. Jelenleg az ügyben nincs folyamatban büntetőeljárás."

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.