Péniszét mutogatta egy házibulin a volt svéd pénzügyminiszter, aztán a házigazdát fenyegette

külföld
2017 augusztus 06., 13:59
comments 136

Anders Borg, aki 2006 és 2014 között volt Svédország pénzügyminisztere, azóta pedig a politika és magángazdaság közötti forgóajtó-elv értelmében egy befektető cég igazgatóságában kötött ki, komolyabb botrányba keveredett. Akkorába, hogy le kellett mondania jól fizető állásából.

De mit csinált Borg egész pontosan? Ezt nem tudni, csak beszámolók vannak egy július végi, Stockholmhoz közeli szigeten történt házibuliról, ahol a tekintélyes pénzember és konzervatív politikus állítólag a

péniszét mutogatta a vendégeknek, lekicsinylő megjegyzéseket tett nőkre és megfenyegette a házigazdát.

photo_camera Fotó: Wiktor Dabkowski/Picture-Alliance/AFP

De nem tudni pontosan a részleteket, mert a szemtanúk többsége Borghoz hasonlóan tökrészeg volt. Valami mindenesetre volt, mert Borg is bocsánatot kért most pénteken a Facebookon:

Voltam egy bulin előző hétvégén, és teljesen kiütöttem magam. Nem ittam többet, mint a többiek, de nagyon nagy nyomás alatt voltam. Úgy hallottam, kifogásolható volt a viselkedésem. Őszintén elnézést kérek mindenkitől, csalódott vagyok és sajnálom, hogy így viselkedtem

– írta.

Azóta a rendőrség is vizsgálódni kezdett, Borg pedig lemondott a Kinnevik nevű befektetési cégben betöltött igazgatósági posztjáról. Igaz, továbbra is dolgozik tanácsadóként a Citinek, és a Világgazdági Fórum globális pénzügyi kezdeményezésének is a vezetője maradt egyelőre. (Financial Times, Aftonbladet)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.