Pokolgép robbant egy amerikai mecsetnél

Házilagos készítésű robbanószerkezet robbant fel egy minnesotai mecsetnél, az imám irodájában, írja a Washington Post. A merényletnek tűnő eset akkor történt, amikor néhány hívő hajnali ötkor összegyűlt a reggeli imára, a robbanásban nem sérült meg senki.

A lapnak nyilatkozó Omar Mohamed, a Dar Al-Farooq Islamic Center igazgatója hatalmas robajról, üvegcsörömpölésről és egy nagy gázzal elhajtó pickupról számolt be.

A helyszínen az FBI nyomoz, egyelőre nem foglaltak állást, hogy gyűlöletbűncselekményről vagy terrorista merényletről van-e szó. A helyi iszlám közösség viszont lát összefüggést aközött, hogy a központ 2011-es nyitása óta folyamatosak az intézmény ellenni tüntetések. Az év első három hónapjában 35 iszlám közösségi központok elleni cselekmény történt az USA-ban a CAIR nevű amerikai iszlám ernyőszervezet összesítése szerint.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.