Rendesen megütötte a vihar Orosházát

katasztrófa
2017 augusztus 06., 16:55
comments 40

Kidőlt fa az orosházi Könd utcában.
photo_camera Kidőlt fa az orosházi Könd utcában. Fotó: Rosta Tibor/MTI/MTVA

Orosházán több fát is kidöntött a vasárnap délutáni-esti vihar, a kórház krónikus osztályának tetőszerkezetére is rádőlt egy. Járhatatlanná vált a 47-es főút elkerülő szakasza, és egy sínekre dőlt fa miatt nem közlekedett a vonat Orosháza és Szeged között.

Dávid Zoltán (Fidesz-KDNP) polgármester vasárnap este az MTI-nek elmondta: húsz perc alatt söpört végig a vihar a városon, a belvárosban rengeteg fát tépázott meg és döntött ki a viharos szél. Fa dőlt egy idősek otthona udvarára, a szakrendelő és a piac tetőszerkezetét megbontotta a szél, utóbbinak a felét le is vitte.

Ekkora jégdarabok estek.
photo_camera Ekkora jégdarabok estek. Fotó: Rosta Tibor/MTI/MTVA

Sok helyen nincs áram, és lehetséges, hogy hétfőn az egyik óvodát nem tudják kinyitni, mert ott is gondok vannak. Az MTI információi szerint az orosházi kórház krónikus osztályának a tetőszerkezetére is rádőlt egy fa, onnan át kellett helyezni máshova a betegeket. 

Baráth Ilona, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: este fél 8-ig 150 bejelentést kaptak. Faágak borítják a 47-es számú főút Orosháza környéki szakaszát, valamint a vasutat, ezért jelenleg a közúton nem engedik a forgalmat, és nem jár a vonat sem Orosháza és Szeged között.

Tűzoltók próbálják szabaddá tenni a 47-es főutat.
photo_camera Tűzoltók próbálják szabaddá tenni a 47-es főutat. Fotó: Rosta Tibor/MTI/MTVA
Kidőlt fák az orosházi kórház udvarán.
photo_camera Kidőlt fák az orosházi kórház udvarán. Fotó: Rosta Tibor/MTI/MTVA

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.