Trump alelnöke határozottan tagadja, hogy két-három év múlva kiütné a főnököt

külföld
2017 augusztus 06., 15:00
comments 47

Donald Trump alelnöke, Mike Pence szerint "szégyenletes és sértő", hogy a New York Times arról írt a hétvégén, hogy ő esetleg a saját 2020-as elnökjelöltségét latolgatná, közölte az alelnök a Reuters szerint. Az alelnök mindenkit biztosított arról, hogy ő és csapata is azon dolgoznak, hogy Trumpot újraválasszák három év múlva, az pedig, hogy ő titokban jelezte volna republikánus donorok felé, hogy szívesen lenne elnök, az "fake news".

Mike Pence és Donald Trump
photo_camera Fotó: RON SACHS/Picture-Alliance/AFP

A NYT cikke szerint a Trump-adminisztráció két tagja is abba az irányba tapogatózik a háttérben, hogy ha esetleg Trump megunná az elnökséget a most már fél éve folyamatosan dúló káosz miatt, vagy esetleg le kellene mondania az oroszügyi nyomozás eredményeképpen, akkor szívesen a helyére lépnének.

Az ENSZ-nagykövet Nikki Haley mellett főleg Mike Pence érdekes ebből a szempontból, aki eddigi tevékenysége alapján egy igazi felnőtt embernek tűnik Trump bohócszerű karaktere mellett. Ráadásul a New York Times emlékeztet: Pence nem vágta el kapcsolatait a republikánus pénzemberek felé, gyakran találkozik velük különböző pénzgyűjtő eseményeken, és megtartotta saját politikai kampányalapjait is. Ráadásul igyekszik saját, az elnöktől karakteresen eltérő külpolitikai irányvonalat képviselni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.