Bombákat gyártott egy 18 és egy 17 éves fiatal Nógrád megyében

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága robbanóanyaggal, vagy robbantószerrel visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt nyomoz egy 18 éves mátramindszenti férfi és egy 17 éves dorogházi fiú ellen.

A gyanú szerint 2014 óta a 18 éves férfi mátramindszenti lakóhelyén engedély nélkül készítettek és tartottak maguknál különböző robbanóanyagokat és robbantószereket, ráadásul a falu külterületén különböző robbantásokat is végeztek. 

A két fiatalt a TEK és a Nógrád megyei rendőrök fogták el pénteken. A nyomozók a megtartott házkutatáskor különböző robbanóanyagokat és robbantószereket, valamint azok előállításához szükséges eszközöket találtak és foglaltak le. A Készenléti Rendőrség tűzszerészei a lefoglalt anyagok, tárgyak egy részét a helyszínen megsemmisítették.

A nyomozók a férfit és fiatalkorú társát gyanúsítottként hallgatták ki, akik a bűncselekmény elkövetését elismerték. A rendőrök a 18 éves férfit bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására. (police.hu)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.