Elítélte a szombathelyi bíróság a Kétfarkú Kutyapárt járdafestőit

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Még áprilisban jelentették fel a a Magyar Kétfarkú Kutyapárt szombathelyi járdafestő aktivistáit a Közterület-felügyelők, ami alapján a Vas Megyei Kormányhivatal köztisztasági szabálysértés miatt figyelmeztetésben részesítette a dekorálókat. A Nyugat.hu beszámolója szerint ez ellen fellebbeztek a járdafestők, az ügyet hétfőn tárgyalta a Szombathelyi Járásbíróság. A meghallgatáson elhangzott, hogy a Kutyapárt szimpatizánsai korábban közmeghallgatáson panaszolták el a város vezetőinek, hogy Szombathelyen több helyen is lekoptak az útburkolati jelek és baleset veszélyesek járdák, nem történt semmi. Ezután gondolták úgy, hogy a festéssel felhívják erre a közvélemény figyelmét is. 

Fotó: Magyar Kétfarkú Kutya Párt / Facebook

A bíróság a meghallgatás után 

helyben hagyta a Kormányhivatal döntését, így jogerősen is köztisztasági szabálysértést követtek el a festők. 

A Nyugat.hu szerint a határozat értelmében írásbeli figyelmeztetést kapnak, valamint két évre bekerülnek a szabálysértési nyilvántartásba.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.