Feljelentést tesz a rendőri igazoltatás közben meghalt Á. István családja

bűnügy
2017 augusztus 7., 14:11
comments 606

Nem csak panaszt tesz, hanem tovább megy, és feljelentéssel folytatja az ügyet a rendőri igazoltatás közben meghalt 57 éves mérnök, Á. István családja – írja a hvg.hu. Korábban a Központi Nyomozó Ügyészség arról számolt be, hogy szerintük az esetben semmi nem veti fel bűncselekmény gyanúját, ezért nem nyomoznak.

Á. István fia, Á. Olivér autóversenyző arról kapott üzenetet, hogy "Gyere, verik az apád", írja a hvg.hu. Á. Olivér elmondta, amikor a helyszínre ért, apja már eszméletlen volt, és rendőrök csak tanakodtak, hogy mit tegyenek. Ezért nem áll meg a hivatalos magyarázat, miszerint "azonnal" megkezdték az újraélesztést. A rendőrök addigra már rengetegen voltak, tehát megérkezett az erősítés, de akkor még nem voltak ott a mentősök.

Korábban az eset egyetlen nem rendőri tanújának elmondása szerint Á. Istvánhoz úgy mentek oda a rendőrök, hogy az autóban ülve, a parkolóban várt egy ismerősére. Á. István az Index szerint türelmet kért a rendőröktől, amíg befejezi a telefonálást, ami miatt durvuló hangnemben kezdtek egymással vitatkozni.

Ez után kényszerítették a rendőrök arra, hogy tegye a kezét a forró motorháztetőre. Á. István arra panaszkodott, hogy rosszul van, kirúgták a lábát – elsőre nem sikerült a rendőrnek a térdhajlatába rúgva a földre vinni, ezért még kétszer belerúgott –, beverte a fejét, elvesztette eszméletét és meghalt. A szemtanú szerint a rendőrök ekkor még gúnyolódtak is azon, hogy biztos csak szimulál. A rendőri erősítéssel még egy drogkereső kutya is érkezett, a tanú szerint azért, hogy úgy tűnjön, mintha keresnének valamit.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt