Nem szerepelhetnek NHL-játékosok a 2018-as téli olimpián

sport
2017 augusztus 07., 20:36
comments 34

Nem szerepelhetnek az észak-amerikai profi jégkorongligában szereplő, és NHL-es szerződéssel rendelkező játékosok a 2018-as pjongcsangi téli olimpián.

Az a döntés született, hogy minden NHL-szerződéssel rendelkező játékos azonos megítélés alá esik” - jelentette be Bill Daly, az NHL főigazgató-helyettese hétfőn az AP hírügynökségnek.

Így az alacsonyabb ligákban játszó, de NHL-es szerződéssel rendelkezők sem lehetnek ott az olimpián. Az NHL-es csapatok által draftolt, de Európában szereplő hokisokat viszont nem tiltják el az olimpiai szerepléstől.

Az NHL áprilisban döntött arról, hogy lezártnak tekinti a kérdést, és a következő idény menetrendjének tervezését úgy végzi, hogy nem számol leállással. 

Legutóbb, a 2014-es szocsi olimpia előtt szintén sokáig úgy tűnt, hogy az NHL nem szünetel majd a játékok miatt, ám 2013 júliusában mégis sikerült megállapodniuk a feleknek.

Gary Bettman, az NHL vezetője korábban hangsúlyozta, a ligának óriási anyagi veszteséget jelent, hogy két és fél hétre leáll a bajnokság a játékok miatt, ráadásul a sérülések veszélye is nagy, így szeretnének valamiféle kompenzációt kapni a Nemzetközi Olimpiai Bizottságtól (NOB) és a nemzetközi szövetségtől (IIHF). Erre a másik oldal eleinte nem volt hajlandó, sőt a NOB a legutóbbi öt olimpián alkalmazott eljárásától eltérően a dél-koreai játékokon már a jégkorongozók biztosítását és utazási költségeit sem volt hajlandó állni, de ezt március végén az IIHF magára vállalta. (AP/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.