A BBC bemondója szemmel láthatólag nem volt oda attól, hogy szörföző kutyákról kell tudósítania

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Simon McCoy régi szereplő a brit televíziózásban. 1988-tól a Sky bemondója volt, 1991 és 1996 között a királyi családdal foglalkozó tudósító volt, 2003-ban napi öt órán át tudósított az iraki háborúról, majd 2004-ben a BBC-hez igazolt, azóta is ott dolgozik. 

Hiába az évek és a sok rutin, hétfőn mégis egy olyan feladattal találta szembe magát, amire szemmel láthatólag nem volt felkészülve: a kaliforniai kutyaszörf bajnokságról készült rövid riportot kellett volna felkonferálnia és kommentálnia. És kár lenne szépíteni, az óriási sóhajokból és hanglejtéséből pontosan érezni, hogy ez volt az utolsó dolog, amire McCoy vágyott. 

McCoy eleve azzal köszöntte a nézőket, hogy ne feledjék, augusztus van, majd jött a szenvtelen hangon felolvasott összefoglaló arról, hogy mi is az a kutyaszörf. Az utolsó képkocka után egy mély sóhaj kíséretében még meg is jegyzi, hogy micsoda szégyen, elfogytak a felvételek. Majd átkapcsol az időjárásra. A twitteres reakciók alapján a brit sajtó amúgy arról ír, hogy McCoyt hősként köszöntötték a tévénézők. 

Az idei éves kutyaszörfversenyről amúgy természetesen mi is megemlékeztünk a maga idejében. (Standard)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.