A menzák hét százaléka megbukott a vizsgálatokon, a Magyar Idők szerint ez megnyugtató

POLITIKA
2017 augusztus 08., 04:18
comments 69

A Magyar Idők értékelése szerint "megnyugtató" eredménnyel zárult a közétkeztetésben és ételek házhoz szállításában érdekelt főzőkonyhák vizsgálata. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) által vizsgált 3253 főzőkonyha

  • 7 százaléka (227 magyarországi menza) elégtelen;
  • 17 százaléka elégséges;
  • 39 százaléka közepes;

minősítést kapott, vagyis a magyarországi főzőkonyháknak alig valamivel több, mint harmada kapott jó (30%), vagy jeles (7%) minősítést. A Magyar Idők szerint további siker, hogy a vizsgálatok az ételek minőségével kapcsolatban nem tártak fel "súlyosabb" szabálytalanságokat.

A Nébih azt is megállapította, hogy a legtöbb egységben nem pénzigényes beruházásokra, hanem "csupán" nagyobb odafigyelésre és jobb szervezésre volna szükség. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.