A menzák hét százaléka megbukott a vizsgálatokon, a Magyar Idők szerint ez megnyugtató

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A Magyar Idők értékelése szerint "megnyugtató" eredménnyel zárult a közétkeztetésben és ételek házhoz szállításában érdekelt főzőkonyhák vizsgálata. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) által vizsgált 3253 főzőkonyha

  • 7 százaléka (227 magyarországi menza) elégtelen;
  • 17 százaléka elégséges;
  • 39 százaléka közepes;

minősítést kapott, vagyis a magyarországi főzőkonyháknak alig valamivel több, mint harmada kapott jó (30%), vagy jeles (7%) minősítést. A Magyar Idők szerint további siker, hogy a vizsgálatok az ételek minőségével kapcsolatban nem tártak fel "súlyosabb" szabálytalanságokat.

A Nébih azt is megállapította, hogy a legtöbb egységben nem pénzigényes beruházásokra, hanem "csupán" nagyobb odafigyelésre és jobb szervezésre volna szükség. (Via MTI)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.