A menzák hét százaléka megbukott a vizsgálatokon, a Magyar Idők szerint ez megnyugtató

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Magyar Idők értékelése szerint "megnyugtató" eredménnyel zárult a közétkeztetésben és ételek házhoz szállításában érdekelt főzőkonyhák vizsgálata. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) által vizsgált 3253 főzőkonyha

  • 7 százaléka (227 magyarországi menza) elégtelen;
  • 17 százaléka elégséges;
  • 39 százaléka közepes;

minősítést kapott, vagyis a magyarországi főzőkonyháknak alig valamivel több, mint harmada kapott jó (30%), vagy jeles (7%) minősítést. A Magyar Idők szerint további siker, hogy a vizsgálatok az ételek minőségével kapcsolatban nem tártak fel "súlyosabb" szabálytalanságokat.

A Nébih azt is megállapította, hogy a legtöbb egységben nem pénzigényes beruházásokra, hanem "csupán" nagyobb odafigyelésre és jobb szervezésre volna szükség. (Via MTI)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.