Akkora bozóttűz van Grönlandon, hogy az űrből is látszik

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Grönland régen a méretes, átlagosan 3 kilométer vastag jégsapkájáról volt híres, nem arról, hogy bozóttüzek pusztítanának ott. Most viszont, amióta csak műholddal követik az óriássziget felszínét, a legnagyobb bozóttűz dúl éppen. Az űrből is látszik:

Az egyik New Scientistnek nyilatkozó tudós szerint a tűz mozgásának lassúsága arra utal, hogy nem csak növények, hanem az alattuk lévő tőzeg is égni kezdett. Nem kizárt, hogy ez is a permafroszt olvadásának eredménye. Ez az a jelenség, ami miatt rengeteg klímakutató retteg: ha jelenleg fagyott talajban kötött szén-dioxid a levegőbe kerül, akkor gyorsan fenntarthatatlan pályára kerül az éghajlatváltozás.

Folyamatában így változott a már közel másfél hete, július 31-én indult tűz kiterjedése. Mivel a következő hetekben nem várnak esőt, ezért nem tudni, mi fogja eloltani.

Itt pedig az látható, hogy a sziget melyik részén voltak ilyen bozóttüzek.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.