Egyik nap arra ébredtek a San Francisco-i milliárdosok, hogy eladták az utcájukat

külföld
2017 augusztus 08., 19:15
comments 95

A techmilliárdosok által agyonnyomott és agyondzsentrifikált San Francisco egyik legexkluzívabb pontján, az Öbölhöz közeli Presidio Heights-nál van egy lezárt utca, ahol forintban milliárdos értékű ingatlanok sorakoznak. Ez a Presidio Terrace, aminek így néz ki a bejárata:

Olyan San Francisco-i hírességek is laktak ebben az őrzött és a kívülállók előtt lezárt utcában, mint Nancy Pelosi és Dianne Feinstein, két országosan is vezető demokrata politikus.

Ez az utca – a járdákkal és kisebb parkokkal együtt – egyszer csak egy pár, Tina Lam és Michael Chang tulajdonába került.

A San José-i pár mindössze 90 ezer dollárt fizetett az utcáért, amit egy kifizetetlen, évi 14 dolláros közüzemi számla miatt bocsátott árverésre az önkormányzat. Az árverésről nem tudhattak sokan, csak néhányan, ezért nem verték fel realisztikus magasságba az utca árát.

Lam és Chang most új tulajdonosként nyugodtan agyalhatnak azon, hogyan csináljanak pénzt az utcából. Adódik a lehetőség, hogy pénzt kérjenek az ott lakó milliárdosoktól és hírességektől a parkolásért. 120 parkolóhelyet tehetnek fizetőssé, amiből jelentős pénzhez juthatnak. Ráadásul ha eléggé felbőszítik a lakókat ezzel a kellemetlenkedéssel, akkor akár jelentősen felfújt áron visszaadhatják nekik az utcájukat. (San Francisco Chronicle, Washington Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.