Egyik nap arra ébredtek a San Francisco-i milliárdosok, hogy eladták az utcájukat

2017 augusztus 8., kedd 19:15
96

A techmilliárdosok által agyonnyomott és agyondzsentrifikált San Francisco egyik legexkluzívabb pontján, az Öbölhöz közeli Presidio Heights-nál van egy lezárt utca, ahol forintban milliárdos értékű ingatlanok sorakoznak. Ez a Presidio Terrace, aminek így néz ki a bejárata:

Olyan San Francisco-i hírességek is laktak ebben az őrzött és a kívülállók előtt lezárt utcában, mint Nancy Pelosi és Dianne Feinstein, két országosan is vezető demokrata politikus.

Ez az utca – a járdákkal és kisebb parkokkal együtt – egyszer csak egy pár, Tina Lam és Michael Chang tulajdonába került.

A San José-i pár mindössze 90 ezer dollárt fizetett az utcáért, amit egy kifizetetlen, évi 14 dolláros közüzemi számla miatt bocsátott árverésre az önkormányzat. Az árverésről nem tudhattak sokan, csak néhányan, ezért nem verték fel realisztikus magasságba az utca árát.

Lam és Chang most új tulajdonosként nyugodtan agyalhatnak azon, hogyan csináljanak pénzt az utcából. Adódik a lehetőség, hogy pénzt kérjenek az ott lakó milliárdosoktól és hírességektől a parkolásért. 120 parkolóhelyet tehetnek fizetőssé, amiből jelentős pénzhez juthatnak. Ráadásul ha eléggé felbőszítik a lakókat ezzel a kellemetlenkedéssel, akkor akár jelentősen felfújt áron visszaadhatják nekik az utcájukat. (San Francisco Chronicle, Washington Post)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt