Fideszes EP-képviselő: Nem bábmester Soros, de az sem baj, hogy Orbánék ezt mondják, mert "ez a politika"

POLITIKA
2017 augusztus 08., 17:26
comments 186

ATV: Orbán Viktor miniszterelnök és más fideszes politikusok miért láttatják Soros Györgyöt egy mindenható háttérhatalomnak, olyannak, aki diktál Brüsszelnek is?

Schöpflin György: Ez a politika!

Ez a párbeszéd hangzott el az ATV riportere és Schöpflin György, a Fidesz EP-képviselője között. Schöpflin megállapította, hogy nem igaz, hogy Soros bábmester lenne, és ő nyomná a gombot a magyar ellenzék vagy "Brüsszel" helyett. Bár azt is hozzátette, hogy szerinte van Sorosnak egy "valamennyire elfogadhatatlan befolyása Brüsszelben".

Na és antiszemita volt-e a Soros elleni állami kampánykampány? "Soros Györgyről, a spekulánsról szólt a kampány, és nem Soros Györgyről, a zsidó származású milliárdos üzletemberről”, szólt Schöpflin válasza. Azt is mondta, hogy "senki nem akar kilépni az Európai Unióból."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.