Hatmillió dollárt követelnek az HBO-tól a hackerek

Reggel 4 hírlevél
Amit 2021-ben tudni kell, minden reggel.

Fél gigabájtyni adat, köztük az HBO programtervezési elnökhelyettesének egyhónapnyi levelezésének kiszivárogtatásával nyomatékosítva követeltek hatmillió dollárnyi váltságdíjat a megszerzett információkért a hackerek, akik állításuk szerint 15 terabájtnyi adatot loptak el az HBO szervereiről.

Állításuk szerint a megszerzett adatok közt vannak eddig még nem sugárzott filmek, filmtervek és forgatókönyvek, illetve olyan belső információk, melyek nyilvánosságra hozatala ártana a cégnek.

A számítógépes betörést a múlt héten fedezték fel, miután a neten keringeni kezdett a Trónok harca egyik, még nem sugárzott epizódjának vázlatos forgatókönyve. Az HBO akkor magát a hacket elismerte, azt viszont nem hozták nyilvánosságra, hogy mi mindenhez férhettek hozzá a hackerek. Egy belső körlevélben az HBO vezérigazgatója, Richard Plepler elismerte, hogy szerzői jogi védettségű információk és műsorok is" kiszivároghattak.

A hackerek a Wired beszámolója szerint a Trónok harca főcímzenéjét játszó videóban, írásban követeltek váltságdíjat az ellopot információkért cserébe. "Az HBO 12 milliót költ piackutatásra és ötmilliót a Trónok harca hetedik évadának reklámjára. Vegyék ezt további reklámköltésnek" - írták hatmillió dolláros követelésükről. (Via BuzzFeed)

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.