Hatmillió dollárt követelnek az HBO-tól a hackerek

2017 augusztus 8., kedd 8:03
122

Fél gigabájtyni adat, köztük az HBO programtervezési elnökhelyettesének egyhónapnyi levelezésének kiszivárogtatásával nyomatékosítva követeltek hatmillió dollárnyi váltságdíjat a megszerzett információkért a hackerek, akik állításuk szerint 15 terabájtnyi adatot loptak el az HBO szervereiről.

Állításuk szerint a megszerzett adatok közt vannak eddig még nem sugárzott filmek, filmtervek és forgatókönyvek, illetve olyan belső információk, melyek nyilvánosságra hozatala ártana a cégnek.

A számítógépes betörést a múlt héten fedezték fel, miután a neten keringeni kezdett a Trónok harca egyik, még nem sugárzott epizódjának vázlatos forgatókönyve. Az HBO akkor magát a hacket elismerte, azt viszont nem hozták nyilvánosságra, hogy mi mindenhez férhettek hozzá a hackerek. Egy belső körlevélben az HBO vezérigazgatója, Richard Plepler elismerte, hogy szerzői jogi védettségű információk és műsorok is" kiszivároghattak.

A hackerek a Wired beszámolója szerint a Trónok harca főcímzenéjét játszó videóban, írásban követeltek váltságdíjat az ellopot információkért cserébe. "Az HBO 12 milliót költ piackutatásra és ötmilliót a Trónok harca hetedik évadának reklámjára. Vegyék ezt további reklámköltésnek" - írták hatmillió dolláros követelésükről. (Via BuzzFeed)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt