Hatmillió dollárt követelnek az HBO-tól a hackerek

külföld
2017 augusztus 08., 08:03
comments 117

Fél gigabájtyni adat, köztük az HBO programtervezési elnökhelyettesének egyhónapnyi levelezésének kiszivárogtatásával nyomatékosítva követeltek hatmillió dollárnyi váltságdíjat a megszerzett információkért a hackerek, akik állításuk szerint 15 terabájtnyi adatot loptak el az HBO szervereiről.

Állításuk szerint a megszerzett adatok közt vannak eddig még nem sugárzott filmek, filmtervek és forgatókönyvek, illetve olyan belső információk, melyek nyilvánosságra hozatala ártana a cégnek.

A számítógépes betörést a múlt héten fedezték fel, miután a neten keringeni kezdett a Trónok harca egyik, még nem sugárzott epizódjának vázlatos forgatókönyve. Az HBO akkor magát a hacket elismerte, azt viszont nem hozták nyilvánosságra, hogy mi mindenhez férhettek hozzá a hackerek. Egy belső körlevélben az HBO vezérigazgatója, Richard Plepler elismerte, hogy szerzői jogi védettségű információk és műsorok is" kiszivároghattak.

A hackerek a Wired beszámolója szerint a Trónok harca főcímzenéjét játszó videóban, írásban követeltek váltságdíjat az ellopot információkért cserébe. "Az HBO 12 milliót költ piackutatásra és ötmilliót a Trónok harca hetedik évadának reklámjára. Vegyék ezt további reklámköltésnek" - írták hatmillió dolláros követelésükről. (Via BuzzFeed)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.