Kamu tanítónénik mellett igaziak is dolgoznak a Tescóban

belföld
2017 augusztus 08., 14:32
comments 84

A hiper- és szupermarketek augusztusban elkezdik tolni az iskolakezdési akcióikat, ezért kaptunk sajtóközleményt a Tesco PR-cégétől. Ha lenne digitális szemétkuka, az ilyen levelek mind ott végeznék, ebben azonban volt egy érdekes mondat, amire visszakérdeztem, méghozzá ez:

„A tavalyi évhez hasonlóan a legnagyobb Tescókban idén is tanító nénik adnak tanácsot a szülőknek és gyermekeiknek a taneszközök kiválasztásához.”

Ki az a tanár, aki elmegy nyári munkára egy Tescóba? És egyáltalán hogy lehet megszerezni rengeteg tanítót? Vagy tök naiv vagyok, és igazából színészek által alakított áltanárok beszélnek rá a 9999 forintos 4D-s fejes vonalzóra? Ezernyi kérdés, amikkel meg is kerestem a céget.

A legfontosabb, ami kiderült, hogy vásárlóként ugyanúgy lehet esélyünk valódi, mint kamutanítónénibe botlani a Tescóban. Arra a kérdésünkre ugyanis, hogy „ők mind igazi, aktív iskolai tanítók?”, azt a választ kaptuk, hogy 

„A tanító nénik közül sokan valóban iskolai tanítók, akik év közben közoktatási intézményben dolgoznak. Nagy részük évek óta visszatérő, nagy tapasztalattal rendelkező kolléga, akik sokat segítenek a vásárlóknak a megfelelő tanszerek kiválasztásában.”   

Vagyis sokan közülük nem is iskolai tanítók. A Tesco összesen 120 tanítónénit – vagyis „tanítónénit” – választott ki a jelentkezők közül, közülük egyidőben 68-an dolgoznak a legnagyobb áruházakban. Azt is elárulták, hogy a nagy rakás kamu- és valódi tanárt egy ügynökségen keresztül szerződtették. Az áruházi tanítónak szerződtetett munkavállalók e hét hétfőjétől szeptember első hétvégéjéig dolgoznak, a kiemelt napokon és forgalmas órákban délelőttől estig.

Ha te is Tesco-tanító vagy, kérlek írd meg nekem az élményeidet a szilyl kukac 444.hu címre!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.