Magyar banki ügyfelek adatait akarják az adathalászok

Adathalászok próbálják megszerezni magyar banki ügyfelek adatait, figyelmeztetett az MNB egy saját közlése szerint is június óta zajló phishing-akcióra úgy, hogy közben nem nevezi meg az érintett bankokat. Az egyik az Erste, amit azért tudok, mert ott van számlám, és a lakossági netbankjuk belépő oldalán legalább egy hete olvasható a figyelmeztetés arról, hogy adathalászok célzottan az Erste Bank ügyfeleinek adatait próbálják megszerezni, ezért kérik, hogy senki se nyisson meg semmilyen, ismeretlen feladótól érkezett SMS-ben kapott linket.

Adathalászok támadására figyelmeztető üzenet az Erste Bank netbankjának belépési oldalán

Az MNB közleménye alapján az adathalász akciónak eddig nincsenek áldozatai, senkinek a számlájához nem fértek hozzá. Ugyanakkor azt is megjegyzik, hogy az adathalászok a korábbinál jobban hamisították a banki belépőoldalakat, például a könnyen felismerhető gépi fordítás helyett már nyelvtanilag helyes magyar mondatok olvashatók a banki szolgáltatások belépési felületéhez hasonló oldalakon.

A jegybank szerint az érintett bankok már intézkedtek ügyfeleik biztonsága érdekében, de a többi magyar bank ügyfelét is figyelmeztették, hogy ők is hasonló támadások célpontjai lehetnek. (Via Reuters, MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.