Nyolc hónap nem volt elég, meghosszabbítják a nyomozást a Pillangó utcai metróbaleset ügyében

Budapest
2017 augusztus 08., 06:59
comments 54
Mentőautók a 2-es metró a Pillangó utcai megállójánál, ahol összeütközött két szerelvény (Fotó: Mihádák Zoltán / MTI)
photo_camera Mentőautók a 2-es metró a Pillangó utcai megállójánál, ahol összeütközött két szerelvény (Fotó: Mihádák Zoltán / MTI) Fotó: Mihádák Zoltán

Továbbra sincs gyanúsítottja a tavaly decemberi metróbalesetnek, mi több, még "megalapozott gyanú közlésére sem került sor", tájékoztatta Polt Péter legfőbb ügyész az ügyben írásbeli kérdést feltevő Hadházy Ákos elempés képviselőt. Decemberben a kettes metró vonalán egy érkező szerelvény nekiütközött az előtte érkezett, az állomáson várakozó metrószerelvénynek.

A balesetben tizen megsérültek.

A rendőrség nyolc hónapja nyomoz tömegszerencsétlenséget eredményező gondatlan veszélyezetés vétsége miatt, de ez idő alatt még nem közöltek az ügyészséggel megalapozott gyanút, így nem is gyanúsítottak meg még senkit. Az ügyészség ezért várhatóan meghosszabbítja a nyomozást az ügyben, melyben a nyomozók "a balesetveszélyt okozó tényezők teljes körű felderítése érdekében a tárgyi bizonyítási eszközök elemzésére, kihallgatásokra és szakértői vélemények beszerzésére is kiterjedő széles körű bizonyítást" végeznek. (Via ATV)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.