Zsidai Roy havi 126 126 forintért bérli azt a négy lakást, amiben luxushotelt alakított ki a Várban

Reggel 4 hírlevél
Amit tudni kell, minden reggel.
A Pest-Buda SzállóFotó: Google Street View

Zsidai Roy négy, az I. kerületi önkormányzattól nagyon kedvezményes áron bérelt lakásból alakított ki butikhotelt a budai Várban, a Mátyás templom tőszomszédságában, írja a HVG. Zsidai összesen havi 126126 forintért bérli a négy lakást. A legdrágább közülük egy 118 négyzetméteres tetőtéri, panorámás ingatlan, ezért havi 46077 forintot kér az önkormányzat.

Az ingatlanból Zsidaiék a Pest-Buda névre keresztelt butikhotelük két luxusapartmanját alakították ki, melyeket egyenként napi 290 euróért, vagyis 88 ezer forintért adnak ki. Vagyis csupán e két lakosztály kiadásával egy nap alatt megkereshetik a teljes ingatlan egész havi bérleti díját.

A tetőtéri, panorámás lakás mellett Zsidaiék három másik lakást is felettébb jutányos áron bérelhetnek a házban:

  • az első emeleten egy 42 négyzetméteres lakásért havi 16400 forintot;
  • egy szintén első emeleti, 64 négyzetméteres lakásért havi 24991 forintot;
  • egy második emeleti, 99 négyzetméteres lakásért pedig csupán havi 38658 forintot

kér az önkormányzat. Zsidaiék szállodájában a legolcsóbb szoba napi díja 124 euró, vagyis 38 ezer forint - ha azt egy vendégük legalább négy napra kiveszi, már meg is van a négy lakás havi bérleti díja. 

Mondjuk az is tény, hogy Zsidaiék komoly átalakításokat végeztek, teljes egészében felújították a bérleményeket és magát az épületet is. A HVG megkeresésére az önkormányzat is ezt hangoztatta. Tájékoztatásuk szerint Zsidaiék a 118 négyzetméteres tetőszint beépítési jogáért a tetőtér forgalmi értékének 50 százalékát kellett kifizetniük, és saját költségükön újították fel a műemlék épületet. Zsidai nem kívánt válaszolni a lap kérdéseire.

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.