4 milliárdot költöttünk a Puskás bontására, a szemét egy része mégis illegális lerakóba került

bűnügy
2017 augusztus 09., 10:14
comments 74

Az Átlátszó szerint illegális szemétlerakóban helyezték el a Puskás-stadion bontásakor keletkező törmelék egy részét a kivitelező cégek, azaz a ZÁÉV és a Föld-Trans 2001 konzorciuma. A cégek

illegálisan raktak le több ezer tonna törmeléket a Határ út ferencvárosi oldalán, egy használaton kívüli ipari területen.

A környezetvédelmi hatóság már értesült a dologról, értesítették is a Föld-Transt, hogy el kell vinnie a szemetet, de fellebbezés miatt egyelőre áll az ügy.

A ZÁÉV és a Föld-Trans 2001 3,9 milliárdot nyert egy közbeszerzésen a régi stadion elbontására. A szerződés szerint a több százezer tonna hulladékból 67 ezer tonna hasznosításáról és deponálásáról maguknak kellett gondoskodniuk: ez vagy ennek egy része került a Határ útra. (via index.hu)

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.