4 milliárdot költöttünk a Puskás bontására, a szemét egy része mégis illegális lerakóba került

Az Átlátszó szerint illegális szemétlerakóban helyezték el a Puskás-stadion bontásakor keletkező törmelék egy részét a kivitelező cégek, azaz a ZÁÉV és a Föld-Trans 2001 konzorciuma. A cégek

illegálisan raktak le több ezer tonna törmeléket a Határ út ferencvárosi oldalán, egy használaton kívüli ipari területen.

A környezetvédelmi hatóság már értesült a dologról, értesítették is a Föld-Transt, hogy el kell vinnie a szemetet, de fellebbezés miatt egyelőre áll az ügy.

A ZÁÉV és a Föld-Trans 2001 3,9 milliárdot nyert egy közbeszerzésen a régi stadion elbontására. A szerződés szerint a több százezer tonna hulladékból 67 ezer tonna hasznosításáról és deponálásáról maguknak kellett gondoskodniuk: ez vagy ennek egy része került a Határ útra. (via index.hu)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.