A Disney szakít a Netflixszel

KULTÚRA
2017 augusztus 09., 09:29
comments 65

Felmondja a Netflixszel kötött forgalmazói megállapodását a Disney, amely 2019-ben inkább saját streaming-szolgáltatást indítana. Vagyis 2019 végétől a Disney bődületes archívumához és új filmjeihez online kizárólag a társaság saját szolgáltatásán át férhetnek majd hozzá a fogyasztók.

A Netflix felhasználói megnyugatására sietve közölte, hogy a 2018 végéig bemutatandó új Disney-filmek, így például a Star Wars sorozat következő része és egy, a Zsivány egyeshez hasonló mellékfilmje még elérhető lesz a Netflix kínálatában, ahogy a Disney teljes archívuma is egészen 2019 végéig. Az immár kilenc részesre bővölő Star Wars utolsó része viszont már kizárólag a Disney saját szolgáltatásából lesz streamelhető.

A Disney saját tartalmai mellett sportvonalon is erősítené szolgáltatását. az ESPN amerikai sporttévé brandja alatt évente tízezer sporteseményt szeretnének online közvetíteni, és be kívánják vásárolni magukat az amerikai baseball liga saját streamszolgáltatásába, a BAMtechbe is. A Disney-stream pedig 2019-ben a Toy Story 4. részével, a Jégvarázs második részével, illetve az Oroszlánkirály élő szereplős változatával indulhat. (Via The Daily Dot)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.