A terror elleni védekezésre hivatkozva tiltották ki az autókat 23 balatonboglári utcából

"[A] Rendőrség _közlekedési, közbiztonsági és terror elleni védelmi okokból_" megváltoztatta a BB Boglári Szüreti Fesztivál megszokott forgalmi rendjét, tájékoztatta közleményben (.pdf) az érintett terület, Balatonboglár központjának lakóit a város önkormányzata. A hétfőn kiadott közlemény szerint a város központjában 23 utcába, illetve az általuk határolt 26 hektárnyi területre még az ingatlantulajdonosok is csak külön az alkalomra igényelt behajtási engedéllyel hajthatnak be.

A fekete vonallal körülhatárolt területre nem lehet majd behajtani a terror elleni védekezés jegyében a balatonboglári szüret idején.Grafika: Google Maps / Király András

A tájékoztató szerint a behajtási engedély önmagában nem is elég, az autósoknak a szüreti fesztivál idején, augusztus 16-án hajnali hat órától augusztus 21. hajnali hat óráig minden esetben igazolniuk kell személyazonosságukat és lakcímkártyával azt, hogy ténylegesen van ingatlanjuk a lezárt területen. Az autó rendszámát és a vezető nevét is előre le kell adni, a lezárt területre ezután bejutó gépjárműveket pedig kizárólag az ingatlanok területén tárolhatják, mert a közterületi parkolást is megtiltották.

Ingatlanonként legfeljebb négy behajtási engedélyt igényelhetnek, de csak akkor, ha ennyit el is tudnak helyezni az ingatlan területén.

Ismétlem, az önkormányzat tájékoztatása szerint a rendőrség közbiztonsági és terror elleni védelmi okokból szigorította a korábbi években megszokott közlekedési rendet Balatonboglár központjában. (Via Balatontipp, Dél-balatoni Hírek, Balatonboglár.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.