A terror elleni védekezésre hivatkozva tiltották ki az autókat 23 balatonboglári utcából

2017 augusztus 9., szerda 3:09
248

"[A] Rendőrség _közlekedési, közbiztonsági és terror elleni védelmi okokból_" megváltoztatta a BB Boglári Szüreti Fesztivál megszokott forgalmi rendjét, tájékoztatta közleményben (.pdf) az érintett terület, Balatonboglár központjának lakóit a város önkormányzata. A hétfőn kiadott közlemény szerint a város központjában 23 utcába, illetve az általuk határolt 26 hektárnyi területre még az ingatlantulajdonosok is csak külön az alkalomra igényelt behajtási engedéllyel hajthatnak be.

A fekete vonallal körülhatárolt területre nem lehet majd behajtani a terror elleni védekezés jegyében a balatonboglári szüret idején. Grafika: Google Maps / Király András

A tájékoztató szerint a behajtási engedély önmagában nem is elég, az autósoknak a szüreti fesztivál idején, augusztus 16-án hajnali hat órától augusztus 21. hajnali hat óráig minden esetben igazolniuk kell személyazonosságukat és lakcímkártyával azt, hogy ténylegesen van ingatlanjuk a lezárt területen. Az autó rendszámát és a vezető nevét is előre le kell adni, a lezárt területre ezután bejutó gépjárműveket pedig kizárólag az ingatlanok területén tárolhatják, mert a közterületi parkolást is megtiltották.

Ingatlanonként legfeljebb négy behajtási engedélyt igényelhetnek, de csak akkor, ha ennyit el is tudnak helyezni az ingatlan területén.

Ismétlem, az önkormányzat tájékoztatása szerint a rendőrség közbiztonsági és terror elleni védelmi okokból szigorította a korábbi években megszokott közlekedési rendet Balatonboglár központjában. (Via Balatontipp, Dél-balatoni Hírek, Balatonboglár.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt