Egyetlen beszólást kapott a Tihanyban kiránduló menekültcsoport

politika
2017 augusztus 09., 05:35
comments 247

Mindössze egy negatív beszólás volt a tihanyi út során, mondta a Menedék Egyesület közösségi szolgáltatásainak szakmai vezetője a HírTV Egyenesen című műsorában kedd este. Mikor megérkeztek, és leszálltak a buszról, akkor kérdezte egy hölgy, hogy "egészen Szíriából jöttek idáig?", ezenkívül mindenhol teljesen pozitívan fordultak a csoporthoz. "A büféstől elkezdve a strandolókig mindenki elismerően szólt a munkánkról," mondta Faragó Renáta.

"Most, hogy ön elmeséli: hogy tök normálisan fogadnak az emberek, egy tök normális helyzetet, akkor az ember egy kicsit bizakodik, hogy mégsem sikerült mindenkinek az agyát megmérgezni,"

reagált Kálmán Olga. Arra a kérdésre, hogy Soros György fizette-e a tihanyi túrát, Faragó elmondta, hogy azt az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága állta, a pár héttel korábbi balatonberényi gyerektábort pedig az EU és a magyar kormány finanszírozta. A szakember szerint az elmúlt időszakban bizonyos dolgok nehezebbé, bizonyos dolgok könnyebbé váltak a magyarországi menekültek számára. Az amúgy is nehéz albérleti helyzetben a külföldiek előtt inkább bezárolnak az ajtók, miközben a hatalmas munkaerőhiány miatt 

menekültként talán soha ilyen könnyen nem lehetett munkát vállalni az országban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.