Elgázoltak 6 francia katonát Párizsban

Elgázoltak hat francia katonát Párizs Levallois-Perret nevű külvárosában. Egyikük sem halt meg, négyen könnyebben, ketten súlyosabban megsérültek, de egyik áldozat sincs életveszélyben Az autó sofőrje a ezután gázt adott, és sikerült elmenekülnie, jelenleg is keresik.

A francia sajtó szerint a katonák az Opération Sentinelle (Őrszem Hadművelet) keretében teljesítettek szolgálatot, ez a hadművelet az, aminek keretében a 2015-ös párizsi terrortámadás óta fokozott készültségben tartják a rendőrség mellett a francia hadsereget is, és fegyveres katonák járőröznek a francia nagyvárosokban.

A gázolást a francia hadsereg először balesetnek nevezte, de jelezték, hogy a nyomozás még folyik az ügyben.

Levallois-Perret polgármestere szándékos agressziónak nevezte a gázolást. Szemtanúk szerint az autó a gázolás előtt egy közeli zsákutcában várakozo9tt, és nem ült benne senki a sofőrt leszámítva. A körzet egyik szenátusi képviselője azt mondta a francia médiának, hogy egyelőpre mindenképp óvatosnak kell lenni az értékeléssel, de az biztosnak lástszik, hogy a gázolás nem egy átlagos közlekedési baleset volt. Az indítékok meghatározásához azonban mindenképp meg kell várni, amíg elkapják az elkövetőt. (Le Figaro)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.