Elgázoltak 6 francia katonát Párizsban

Elgázoltak hat francia katonát Párizs Levallois-Perret nevű külvárosában. Egyikük sem halt meg, négyen könnyebben, ketten súlyosabban megsérültek, de egyik áldozat sincs életveszélyben Az autó sofőrje a ezután gázt adott, és sikerült elmenekülnie, jelenleg is keresik.

A francia sajtó szerint a katonák az Opération Sentinelle (Őrszem Hadművelet) keretében teljesítettek szolgálatot, ez a hadművelet az, aminek keretében a 2015-ös párizsi terrortámadás óta fokozott készültségben tartják a rendőrség mellett a francia hadsereget is, és fegyveres katonák járőröznek a francia nagyvárosokban.

A gázolást a francia hadsereg először balesetnek nevezte, de jelezték, hogy a nyomozás még folyik az ügyben.

Levallois-Perret polgármestere szándékos agressziónak nevezte a gázolást. Szemtanúk szerint az autó a gázolás előtt egy közeli zsákutcában várakozo9tt, és nem ült benne senki a sofőrt leszámítva. A körzet egyik szenátusi képviselője azt mondta a francia médiának, hogy egyelőpre mindenképp óvatosnak kell lenni az értékeléssel, de az biztosnak lástszik, hogy a gázolás nem egy átlagos közlekedési baleset volt. Az indítékok meghatározásához azonban mindenképp meg kell várni, amíg elkapják az elkövetőt. (Le Figaro)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.