Medencés buli fiatal résztvevőit tartóztatták le Iránban

külföld
2017 augusztus 09., 13:38
comments 43

Hatvannégy fiatalkorút vett őrizetbe az iráni Forradalmi Gárda és a rendőrség a közép-iráni város, Iszfahán külterületén tartott egy medencés partin - jelentette szerdán az IRIB iráni állami televízió honlapja.

A televízió beszámolója szerint a fiatalok "félmeztelenül" táncoltak és alkoholos italokat fogyasztottak az eseményen. A résztvevők közül néhányan felvételt készítettek az eseményről, amelyet a világhálóra is feltöltöttek, hogy így népszerűsítsék a " romlottságot" - fogalmazott riportjában az IRIB. A medencés bulit végül a szomszédok jelentették a rendőrségnek - derült ki a Tasnim félhivatalos iráni hírügynökség jelentéséből.

Az iráni iszlám büntetőtörvénykönyv az alkohol fogyasztását és az egymással nem rokoni viszonyban álló, fiatalkorú fiúk és lányok közötti partik tartását bűncselekménynek minősíti, amelyet általában komoly pénzbüntetésekkel sújt. (MTI, AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.