Ötven embert fojtottak szándékosan a tengerbe embercsempészek Jemennél

Mintegy ötven kamaszkorú szomáliai és etiópiai embert "fojtott szándékosan" a tengerbe egy embercsempész szerda hajnalban, amikor 120 utasát a tengerbe kényszerítette a jemeni partok közelében - közölte a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM).

"A túlélők kollégáinknak elmondták, hogy az embercsempész a tengerbe lökte őket, amikor meglátta a hatóságok embereit a partok közelében" - tudatta Laurent de Boeck, az IOM jemeni missziójának vezetője közleményében.

Az ENSZ-hez tartozó szervezet "megrázónak és embertelennek" nevezte a történteket.
Az IOM munkatársai elmondták, hogy 29 afrikai embert holttestét megtalálták az Ádeni-öböl mentén fekvő jemeni Sabva tartomány tengerpartjánál, 22 társuknak nyoma veszett az incidens után. "Mindnyájan nagyon fiatalok voltak, az átlagéletkoruk 16 év körüli lehetett" - mondta Olivia Headon, az IOM szóvivője.

Az Afrika szarva és Jemen közötti szűk tenger a jemeni konfliktus ellenére népszerű útvonal a bevándorlók körében. (MTI, AP)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.