Az embercsempészek 120 embert löktek a vízbe Jemennél

A jemeni embercsempészek több mint 120 embert löktek a tengerbe szerdán, amikor meglátták, hogy közelednek a hatóság hajói. Az International Organization for Migration nevű szervezet szerint a főleg szomáliai és etiópiai migránsok közül 29-en meghaltak, 22 ember pedig még mindig keresnek. A halottak között sok a nő és a gyerek. A szervezet szerint a hajóban utazók átlagéletkora 16 év lehetett.

A szervezet szerint miután az embercsempészek a vízbe taszították az embereket, „egyszerűen visszamentek oda, ahonnan jöttek, hogy még több migránst vegyenek fel, és megpróbálják Jemenbe csempészni őket”. Közölték, hogy a becsléseik szerint az év eleje óta 55 ezer ember hagyta el az északkelet-afrikai régiót, hogy Jemenen keresztül valamelyik Öböl-menti országba jusson. (Guardian)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.