Az embercsempészek 120 embert löktek a vízbe Jemennél

A jemeni embercsempészek több mint 120 embert löktek a tengerbe szerdán, amikor meglátták, hogy közelednek a hatóság hajói. Az International Organization for Migration nevű szervezet szerint a főleg szomáliai és etiópiai migránsok közül 29-en meghaltak, 22 ember pedig még mindig keresnek. A halottak között sok a nő és a gyerek. A szervezet szerint a hajóban utazók átlagéletkora 16 év lehetett.

A szervezet szerint miután az embercsempészek a vízbe taszították az embereket, „egyszerűen visszamentek oda, ahonnan jöttek, hogy még több migránst vegyenek fel, és megpróbálják Jemenbe csempészni őket”. Közölték, hogy a becsléseik szerint az év eleje óta 55 ezer ember hagyta el az északkelet-afrikai régiót, hogy Jemenen keresztül valamelyik Öböl-menti országba jusson. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.