Az embercsempészek 120 embert löktek a vízbe Jemennél

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A jemeni embercsempészek több mint 120 embert löktek a tengerbe szerdán, amikor meglátták, hogy közelednek a hatóság hajói. Az International Organization for Migration nevű szervezet szerint a főleg szomáliai és etiópiai migránsok közül 29-en meghaltak, 22 ember pedig még mindig keresnek. A halottak között sok a nő és a gyerek. A szervezet szerint a hajóban utazók átlagéletkora 16 év lehetett.

A szervezet szerint miután az embercsempészek a vízbe taszították az embereket, „egyszerűen visszamentek oda, ahonnan jöttek, hogy még több migránst vegyenek fel, és megpróbálják Jemenbe csempészni őket”. Közölték, hogy a becsléseik szerint az év eleje óta 55 ezer ember hagyta el az északkelet-afrikai régiót, hogy Jemenen keresztül valamelyik Öböl-menti országba jusson. (Guardian)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.