Elfogták a veronai buszbaleset áldozatainak családjait zaklató férfit

bűnügy
2017 augusztus 10., 12:45

A rendőrség még áprilisban kapcsolta le azt a 21 éves férfit, aki egyike volt a veronai buszbaleset áldozatait zaklatóknak. Még nyár elején járta be a magyar internetet a hír, hogy a Facebookon, és más platformokon több hozzátartozó is gyalázkodó üzeneteket kap feltehetően álnéven keletkezett profilokról.

A veronai buszbaleset egyik túlélőjét öleli egy lány a Szinyei Merse Pál Gimnáziumnál 2017. január 23-án.
photo_camera Fotó: Kallos Bea/MTI

 A trágár megjegyzések elsősorban azt kifogásolták, hogy a családok kártérítési igénnyel éltek a busztársaság felé. 

A zoom.hu szemlézte elsőnek Pintér Sándor belügyminiszter válaszát az ügyben a DK-s Vadai Ágnesnek. A lap kérdésére Bagoly Bettina megerősítette, hogy egy férfit őrizetbe vettek az ügyben és kezdeményezték is előzetes letartóztatását, de a bíróság azt elutasította. 

Vannak ugyanakkor egyértelműen arra utaló jelek, hogy akár ugyanazt a profilt többen is használhatták, ugyanis áprilist követően sem szűntek meg az üzenetek. Az Index meg is szólaltatta az egyik érintettet, Sipos Szilviát, aki azt monda, hogy az áprilisban őrizetbe vett férfi nével vállalva küldözgette a zaklató üzeneteket, de vannak további aktív profilok is, amelyek nem tűnnek valóságosnak, viszont más érintetteket is támadnak. 

Utóbbi profilról érkeztek a leggyűlölködőbb üzenetek, olyanok is mint: 

„A zsidó kölkeitek megdögléséből is pénzt akartok, nektek semmi sem elég? Büdös rotvadék zsidó banda.”