Elküldték az étteremből az olasz polgármestert, mert oldalzsebes rövidnadrágban ment vacsorázni

2017 augusztus 11., péntek 6:15
155

A toszkánai Viareggio egy tengerparti éttermének pincére lépett fel a település alulöltözött polgármestere ellen. Giorgio Del Ghingaro polgármester Facebookon panaszolta el aztán a megpróbáltatásait, azzal védekezett, hogy nem tudta, hogy ilyen szigorú öltözködési szabályok vannak a helyen. 

Mint írta, nem egy hivatali vacsorára érkezett, csak pár barátjával akart együtt enni, ezért nem öltözött ki, sima oldalzsebes rövidnadrágba jelent meg. Nadrágjáról meg is osztott egy fotót. Mint leírta, már az asztalnál ültek a teraszon, amikor megjelent egy pincér, és közölte, hogy mivel nincs rajta hosszúnadrág, nem maradhat. (Arról, hogy szabad-e egyáltalán oldalzsebes rövidnadrágot hordani, épp nemrég jelent meg nálunk egy nagyobb elemzés.)

Elmesélte azt is, hogy végül máshol vacsorázták meg, és az elég jó volt, de azért ez a kis incidens egy kicsit megalázó volt a számára. 

Az étterem vezetősége amúgy, amikor megtudták, hogy kit küldött el a pincér, rögtön megpróbálták menteni a helyzetet, és tagsági kártyát küldtek kárpótlásul a polgármesternek. A Club Nautico vezetőségének egy képviselője ugyanakkor a lapoknak elmondta azt is, hogy az étteremben két helyen is jelzik a dress code-ot. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt