Feleannyi menedékkérő érkezett júliusban Olaszországba, mint egy évvel korábban

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A római belügyminisztérium szerint júliusban 51,5 százalékkal kevesebb menedékkérő érkezett Olaszországba mint a tavalyi év ugyanezen hónapjában. Augusztus első tíz napjában 76 százalékkal érkeztek kevesebben, mint tavaly augusztus ugyanezen időszakában. A hivatalos adatok szerint idén eddig több mint 95 ezer ember érkezett az országba. 

Fotó: MAHMUD TURKIA/AFP

A Guardian szerint a pillanatnyi csökkenés egyszerre köszönhető az olasz kormány által bevezetett a civil szervezetek munkáját szabályozó magatartási kódexének, és a líbiai parti őrség egyre erőteljesebb fellépésének. 

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.