Giró-Szász András visszavonult, ismét eladta a cégét

2017 augusztus 11., péntek 3:05
46

Ismét eladta az elemző és tanácsadó cégét, a Strategopolis Kft.-t Gíró-Szász András, tudta meg a Magyar Nemzet. Emlékezetes: 2014-ben, mikor kinevezték a Miniszterelnökség kormányzati kommunikációért felelős államtitkárává, már eladta egyszer tulajdonrészét Gíró-Szász, amit aztán 2015 októberi távozása után ismét a nevére vett. A kormányzati több százmilliós megrendelésekkel kitömött céget Mechler Márk ügyvéd vette meg, akinek irodája dolgozik a Földművelésügyi Minisztériumnak, illetve tagja annak a konzorciumnak, ami közel ötmilliárd forintért kapott megbízást az állami tulajdonú Nemzeti Kataszteri Program Nonprofit Kft.-től. 

Gíró-Száz az eladás okait nem árulta el a Magyar Nemzetnek, de nem tagadta egyértelműen, hogy ismét kormányzati szerepvállalás áll a tranzakció mögött. Visszavonult, mondta, majd hozzátette, hogy jövőbeli terveiről sem szeretne beszélni, ugyanis ma már nem számít közszereplőnek. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt