Gyilkossággal gyanúsítják a világ legnagyobb saját építésű tengeralattjárójának feltalálóját

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Gyilkossággal gyanúsítanak egy dán feltalálót, művészt, búvárhajó-építőt és rakétafejlesztőt, akinek saját tervezésű és készítésű tengeralattjárója pénteken tisztázatlan körülmények között elsüllyedt Koppenhága közelében.

A 46 éves Peter Madsent sikerült időben kimenteni, szerencsés megmenekülése után azonban a rendőrség őrizetbe vette azzal a gyanúval, hogy megölt egy svéd újságírónőt, aki a hajótörés előtt a 18 méter hosszú, 40 tonnás UC3 Nautilus tengeralattjárón tartózkodott. 

Madsen azt állítja, hogy a róla és hajójáról cikket készítő újságírónőt partra tette előző este egy szigeten a koppenhágai kikötőben, de a nőt nem találják. Az újságírónő eltűnését élettársa jelentette. 

A búvárhajót is azután kezdte keresni a dán haditengerészet két helikopterrel és három hajóval, hogy péntek reggel nem tért vissza a megadott időre és a rádiójelekre sem válaszolt.

A Koge-öbölben hét méter mélyen fekvő tengeralattjáróhoz búvárok merültek le, de nem tudtak behatolni a hajóba, mert nagyon instabil. 

A 2008-ban közösségi finanszírozásból házilag épült, 8 férőhelyes tengeralattjáró a legnagyobb a maga nemében a világon. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.