Gyilkossággal gyanúsítják a világ legnagyobb saját építésű tengeralattjárójának feltalálóját

Gyilkossággal gyanúsítanak egy dán feltalálót, művészt, búvárhajó-építőt és rakétafejlesztőt, akinek saját tervezésű és készítésű tengeralattjárója pénteken tisztázatlan körülmények között elsüllyedt Koppenhága közelében.

A 46 éves Peter Madsent sikerült időben kimenteni, szerencsés megmenekülése után azonban a rendőrség őrizetbe vette azzal a gyanúval, hogy megölt egy svéd újságírónőt, aki a hajótörés előtt a 18 méter hosszú, 40 tonnás UC3 Nautilus tengeralattjárón tartózkodott. 

Madsen azt állítja, hogy a róla és hajójáról cikket készítő újságírónőt partra tette előző este egy szigeten a koppenhágai kikötőben, de a nőt nem találják. Az újságírónő eltűnését élettársa jelentette. 

A búvárhajót is azután kezdte keresni a dán haditengerészet két helikopterrel és három hajóval, hogy péntek reggel nem tért vissza a megadott időre és a rádiójelekre sem válaszolt.

A Koge-öbölben hét méter mélyen fekvő tengeralattjáróhoz búvárok merültek le, de nem tudtak behatolni a hajóba, mert nagyon instabil. 

A 2008-ban közösségi finanszírozásból házilag épült, 8 férőhelyes tengeralattjáró a legnagyobb a maga nemében a világon. (MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.