Közvetlen közelről nyolcszor lőtt bele a rendőrbe, akinek a szemüvegkamerája rögzítette a gyilkossági kísérletet

külföld
2017 augusztus 11., 13:40
comments 169

Nem tartott sokáig Malcolm Antwan bírósági tárgyalása. A 29 éves dél-karolinai, estilli férfit az esküdtszék mindössze két napig tartó tárgyalás után találta bűnösnek, a bíró pedig 35 év börtönbüntetést szabott ki rá. Antwan ellen megcáfolhatatlan és nagyon megrázó bizonyíték állt rendelkezésre. A férfi 2016. január 1-én nyolcszor lőtt rá közvetlen közelről egy rendőrtisztbe, Quincy Smithre, aki a szemüvegébe szerelt kamerával rögzítette az esetet.

Vagyis az esküdtek mindent pontosan láthattak. Azt is, hogy Smith, akit egy közeli bolt személyzete riasztott, mertAntwan a többi vásárló kezéből tépte ki az árut, megpróbálja megállásra bírni Antwant. Azt is, ahogy Smith ráfogja sokkolóját a jobb kezét folyamatosan zsebre vágva tartó Antwanra, aki többszöri felszólítás ellenére se hajlandó sem megállni, sem előhúzni a kezét.

És azt a pillanatot is, amikor Antwan hirtelen pisztolyt ránt, és közvetlen közelről nyolc lövést ad le Smithre, aki ezután a földre rogyva kér segítséget a rádióján. Smith a karját törte és életveszélyes nyaksérülést is szenvedett. Antwan az utolsó két lövést már a földön fekvő, sebesült férfira adta le. (Via Miami Herald)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt