„Nagyláb láttán sámánt láttál” – üzeni az állatirhába öltözött sámán azoknak, akik azt gondolják, hogy sasquatcht láttak

életmód
2017 augusztus 11., 06:01
comments 29

Az Egyesült Államok ilyesmire nyitott nyilvánosságában ismét Nagyláb, azaz Bigfoot mánia van, miután az Appalache-hegységben egyesek azt állították, hogy múlt pénteken észlelték a legendás jetiszerű lényt. 

Most viszont jelentkezett egy sámán, aki azt állítja, a szemtanúk alighanem őt láthatták, amint állati irhába burkolózva járta az erdőt, és őt nézhették Nagylábnak. Gawain MacGregor sámán jelentkezése ugyanakkor nem volt elég, a szemtanúk továbbra is azt állítják, hogy valaki mást láttak. 

A BBC beszámolt arról is, hogy a közel hatezer tagot számláló Bigfoot 911 csoportban is komoly az élet, a csoport kilenc tagja állítólag pénteken látta a rejtélyes lényt a Pisgah Nemzeti Parkban. Elmondásuk szerint a Nagyláb 2,4 méter magas volt, és máshogy mozgott, mint ahogy egy ember tenné.  

MacGregor ugyanakkor továbbra is kitart amellett, hogy őt láthatták, ráadásul amint éppen megpróbálta megidézni a Nagylábot. Az állatirhába bújt sámán ugyanis mély hívője a sasquatch néven is ismert teremtménynek, elmondása szerint imái után már többször találkozott vele korábban. 

Amikor látta a hírekben, hogy más azt állítja, a Nagylábot látta, holott az ő volt, úgy érezte, az a helyes, ha előáll az igazsággal. 

Mindenesetre a Nagyláb-láz most újra kitört Dél-Karolinában, ahol a rendőrség kedden azt tanácsolta az embereknek, hogy ha látják, ne lőjenek rá a Nagylábra, mivel feltehetően egy mókát kedvelő, jószándékú, gorillajelmezben izzadó embert találnának el. 

A dél-karolinai hatóságok arra is kitértek, hogy egyelőre nincs információjuk arról, hogy az ehavi holdfogyatkozás miatt a Gyíkember a szokottnál aktívabb lett-e. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.