Sztrájkra készülnek a vasutasok

gazdaság
2017 augusztus 12., 14:13
comments 54

Sztrájkkal fenyegetőzik a VDSzSz Szolidaritás vasutasszakszervezet arra az esetre, ha nem vezetne eredményre a kollektív munkaügyi vita, amelyet augusztus 11-én, pénteken kezdeményeztek. Azért kezdeményezték, mert értesüléseik szerint az Utasellátó központ vezetése csoportos létszámleépítésre készül, ötvennél is több vasutas, jellemzően hálókocsikalauz és étkezőkocsikon szolgálatot teljesítő szakács és felszolgáló elbocsátására készül.

Ezt megakadályozandó kezdeményezték a munkaügyi vitát, melynek kudarca esetén szeptemberben sztrájkot hirdetnek, írták közleményükben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.