Taylor Swiftnek már biztosan nem kell kártérítést fizetnie egy rádiósnak, aki talán megmarkolta a fenekét

2017 augusztus 12., szombat 14:03

Az ügyvédek már a záróbeszédekre készültek, amikor William Martinez bíró két tárgyalási nap és Taylor Swift csütörtöki, egy órán át tartó vallomása után úgy döntött, hogy az esküdteknek Swift bűnösségéről nem, csak anyja és rádiós ügynöke, Frank Bell bűnösségéről kell dönteniük.

David Mueller, a denveri KYGO rádió volt programigazgatója, aki Taylor Swiftet, Swift anyját és rádiós ügynökét teszi felelőssé azért, hogy elvesztette állását. Swift szerint Mueller fogdosta. Fotó: Theo Stroomer/AFP

Az énekesnő ellen David Mueller denveri rádiós nyújtott be kártérítési keresetet, hárommillió dollárt követelt arra hivatkozva, hogy Taylor vádjai és lejárató hadjárata miatt veszítette el állását.

A történet előzményei négy évvel ezelőttre nyúlnak vissza. Swift és Mueller egy koncert után, a backstage-ben találkoztak, ahol a kivételezettek közösen fényképeszkedhettek Swifttel. Mueller barátnőjével, Shannon Melcherrel vette közre Swiftet. Az énekes szerint Mueller a szoknyája alá nyúlt, és megmarkolta a fenekét. "Hozzátapadt a csupasz seggpofámhoz akkor is, amikor megpróbáltam elhúzódni. Határozott markolás volt. Egy nagyon hosszú markolás" - vallotta az esetről Swift.

Az énekes Mueller ügyvédjével csatázva párszor meg is nevettette a hat nőből és két férfiból álló esküdtszéket. Például amikor arról beszélt, hogy az egyik biztonsági őre látta, ahogy Mueller megemeli a szoknyáját. Mást azonban nem, mert a markolást csak olyasvalaki láthatta volna, aki Swift alatt áll. "Oda pedig nem pozicionáltunk senkit" - mondta Swift. Mueller amúgy határozottan tagadja, hogy fogdosta volna Swiftet.

A bíró döntése szerint Mueller és ügyvédei nem igazolták hitelt érdemlően, hogy Swiftnek is szerepe volt a kirúgásában, így a keresetük ezen részét még az ítélethozatal előtt visszadobta. Mueller Swift anyja és ügynöke elleni keresetéről az esküdtek dönthetnek, ahogy Swift ellenkeresetéről is Mueller ellen. Az énekes mindössze 1 dollár kártérítést kér, és azt, hogy felszólalhasson a nőkért. (Via The Guardian)