Több száz dunántúli háztartásban nincs még áram a csütörtöki vihar óta

Tűzoltók dolgoznak a viharkárok elhárításán augusztus 11-én Nagykanizsán.Fotó: Varga György/MTI/MTVA

Vasárnapig is elhúzódhat a hibák elhárítása és a vezetékrendszer javítása Vas, Zala és Győr-Moson-Sopron megyében, ahol még mindig háztartások százai vannak áram nélkül a csütörtöki vihar óta. Az E.ON áramszolgáltató tájékoztatása szerint Vas megyében még hatszáz középfeszültségű hiba elhárításán dolgoznak, Zala és Győr-Moson-Sopron megyékben már csak a kisfeszültségű hálózatban történt sérüléseket kell helyreállítani.

Az E.ON szerint nehezíti a munkát, hogy az orkán erejű szél "szétszaggatta a vezetékeket", és "széttörte a hálozatoszlopokat". Ezek javítása hosszabb időt vesz igénybe.

A csütörtöki viharban 120 ezer fogyasztónál szűnt meg az ellátás. (Via MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.