A kormány áprilisban még fontosnak tartotta az együttműködést a "Soros által pénzelt" Velencei Bizottsággal

Középen Kósa Lajos fogja a fejétFotó: botost/444.hu

Lakner Zoltán politikai elemzőnek, a 168 óra főszerkesztő-helyettesének illik köszönetet mondani, amiért elsőként rántotta le a leplet a legújabb kormányzati agymenésről. Kósa Lajos vasárnap reggel ment neki az Európa Tanács alkotmányügyi tanácsadó testületének, a Velencei Bizottságnak, amiért kritizálni merték a Lex CEU-t. Azzal érvelt, hogy Soros, illetve hogy a Velencei Bizottság = Soros:

"Szerintem az derült ki, hogy Soros György által pénzelt emberek a Velencei Bizottságban is szép számmal vannak, és meg kell találni a jogi magyarázatot."

Ugyanez a Velencei Bizottság az Igazságügyi Minisztérium április 28-i közleménye szerint nemrég még fontos partner volt: 

"Magyarország Kormánya tudomásul veszi a Parlamenti Közgyűlés határozatát, amely a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény módosításáról szóló jogszabály és a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvényjavaslat Velencei Bizottság általi véleményezését kezdeményezi. (...) Magyarország Kormánya fontosnak tartja a Velencei Bizottsággal való együttműködést."

Logikailag nem látszik más kiút, mint hogy Soros az elmúlt három hónapban minden erőforrását megmozgatva felfalta a Velencei Bizottságot.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.