Németh Szilárd levonta a charlottesville-i neonáci erőszak tanulságait: liberálfasizmus söpör végig a világon

elmebaj
2017 augusztus 13., 13:39
comments 442
Németh Szilárd egy május végi sajtótájékoztatóján
photo_camera Németh Szilárd egy május végi sajtótájékoztatóján Fotó: Botos Tamás/444

"Ide vezet a liberálfasizmus! A csendes, nyugodt és normális többség kárára, hol együttműködnek, hol összecsapnak a szélsőbalos, szélsőliberális és szélsőjobboldali megszállottak!"

Ezt a megfejtést préselte ki magából ezen a szeles vasárnap délutánon a magyar kormánypárt alelnöke, a nemzetbiztonsági bizottság tagja, miután a virginiai kisvárosban több száz szélsőjobboldali fiatal vonult fel a rabszolgaságért küzdő katona, Robert Edward Lee tábornok szobrának tervezett eltávolítása ellen, olyan rigmusokat skandálva mint hogy a "zsidók nem fognak lecserélni bennünket” és a „fehérek élete is számít”. 

A szélsőliberális megszállottak alatt valószínűleg azokra az ellentüntetőkre is gondolhatott, akik másnap vonultak fel a városban, mire egy radikális tüntető egy Dodge Chargerrel a tömegbe hajtott, megölve egy embert és megsebesítve további húszat. 

Trump elnök összefogásra szólított fel, és arról beszélt, hogy "a charlottesville-i incidensekben több oldal is hibás", nem ítélte el külön a szélsőjobboldali erőszakot, amiért megszólta őt többek közt Cory Gardner republikánus szenátor is, aki szerint "nevén kéne nevezni a gonoszt, és az elnöknek ki kéne mondani, hogy itt fehér rasszisták léptek fel, és belföldi terrorizmusról van szó". 

"Ebben az esetben is rendkívül pontos az amerikai elnök értékelése, ezzel csak egyet lehet érteni" 

- lelkendezett Facebook-posztjában a Fidesz alelnöke, a nyugodt, békés többség, a józan ész képviseletében. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.