Németh Szilárd levonta a charlottesville-i neonáci erőszak tanulságait: liberálfasizmus söpör végig a világon

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Németh Szilárd egy május végi sajtótájékoztatójánFotó: Botos Tamás/444

"Ide vezet a liberálfasizmus! A csendes, nyugodt és normális többség kárára, hol együttműködnek, hol összecsapnak a szélsőbalos, szélsőliberális és szélsőjobboldali megszállottak!"

Ezt a megfejtést préselte ki magából ezen a szeles vasárnap délutánon a magyar kormánypárt alelnöke, a nemzetbiztonsági bizottság tagja, miután a virginiai kisvárosban több száz szélsőjobboldali fiatal vonult fel a rabszolgaságért küzdő katona, Robert Edward Lee tábornok szobrának tervezett eltávolítása ellen, olyan rigmusokat skandálva mint hogy a "zsidók nem fognak lecserélni bennünket” és a „fehérek élete is számít”. 

A szélsőliberális megszállottak alatt valószínűleg azokra az ellentüntetőkre is gondolhatott, akik másnap vonultak fel a városban, mire egy radikális tüntető egy Dodge Chargerrel a tömegbe hajtott, megölve egy embert és megsebesítve további húszat. 

Trump elnök összefogásra szólított fel, és arról beszélt, hogy "a charlottesville-i incidensekben több oldal is hibás", nem ítélte el külön a szélsőjobboldali erőszakot, amiért megszólta őt többek közt Cory Gardner republikánus szenátor is, aki szerint "nevén kéne nevezni a gonoszt, és az elnöknek ki kéne mondani, hogy itt fehér rasszisták léptek fel, és belföldi terrorizmusról van szó". 

"Ebben az esetben is rendkívül pontos az amerikai elnök értékelése, ezzel csak egyet lehet érteni" 

- lelkendezett Facebook-posztjában a Fidesz alelnöke, a nyugodt, békés többség, a józan ész képviseletében. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.