Pályán a világ legdrágább játékosa

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

222 millió eurót fizetett a Paris St. Germain Neymar Jr.-ért a Barcelona sztárjáért, aki ezzel úgy lett a világ legdrágább játékosa, hogy vételára több mint kétszerese a rekordot idáig tartó francia Paul Pogbáért kifizetett összegnek. 

Neymar (középen) melegítFotó: JEAN-SEBASTIEN EVRARD/AFP

Az egész saga legszebb momentuma, hogy a Barcelona ezzel együtt is mindent megtett, hogy megakadályozzák az eladást. Mivel viszont a PSG katari tulajdonosa kifizette a korábban irreálisnak gondolt kivásárlási árat, nem tudták érvényteleníteni a tranzakciót. 

Neymar lő a Guingamp védői közöttFotó: JEAN-SEBASTIEN EVRARD/AFP

A spanyol liga is megpróbálta gáncsolni az egyezséget, emiatt Neymar nem játszhatott a francia bajnokság első fordulójában, a második körre viszont megjött a játékengedély, így a brazil válogatott már a pályán van a Guingamp elleni idegenbeli bajnokin, ami a szünetben 0-0-ra áll. 

Update: a végeredmény Guingamp - PSG 0-3. Neymar a második gól előtt gópasszt adott Edinson Cavaninak, a harmadikat maga szerezte. 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.