Számítógépes játék készült arról, hogy milyen visszavonulni a természetbe és magányosan tűnődni az élet értelmén

2017-ben azon felhorkanni, hogy valamiből számítógépes játékot csináltak, hát nem túl előremutató dolog, de azért ennek ellenére erős hír, hogy megjelent az USC Game Innovation Lab gyártásában a Walden című játék.

A Walden az amerikai filozófus és költő, Henry David Thoreau 1854-ben megjelent kötete, mind a mai napig az egyik legszemélyesebb és szebb szöveg, amit ember és természet viszonyáról (illetve a polgári engedetlenségről) írtak. Azaz tényleg nagyjából az utolsó téma, amiből könnyen el lehetne képzelni egy számítógépes játékot. 

De most végre itt van: a játékban ugyanúgy a Walden-tó partján találjuk magunkat, mint a természetbe elmélkedni magányosan elvesző Thoreau, és olyan dolgokra van lehetőségünk, mint felépíteni egy kabint, vagy csak egyszerűen elveszni a környező erdőkben. 

A játék sztorija Thoreau első remeteévének történetét követi visszaemlékezései alapján, többek között élelmiszert kell gyűjtenünk és gondoskodni kell tűzifáról is.

A készítők azoknak ajánlják a játékot, akik kedvelik Thoreau-t és a transzcendentális irodalmat, illetve megtapasztalnák, milyen, amikor a test és a lélek a természetben él. Itt a játék honlapja, ha valaki még mindig nem hinné el, hogy ez létezik. 

Itt annyira sok a magaslabda, hogy inkább nem is írunk semmi mást. (Boing Boing)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.