A nagypapa csak pár percre tévesztette szem elől a 4,5 éves Patríciát

baleset
2017 augusztus 14., 04:50
comments 210

"Senki sem képes sírás nélkül beszélni a tragédiáról" - írja kerecsendi riportjában a Blikk. Péntek reggel egy 4,5 éves kislány, Patrícia fulladt bele a falun átfutó kis patakba. Patríciát a nagypapájára bízták szülei, ő azonban pár percre szem elől téveszthette. A tragédia után összeroppant.

Ahogy Patrícia szülei, T. Sándor és P. Gizella is. "Szerény körülmények között, de tisztességesen éltek, mindketten azért dolgoztak, hogy a gyerekeiknek mindent biztosítsanak" - mesélte a család egyik ismerőse. Szerinte Patrícia nagyon apás volt, "Sanyinak ő volt a szeme fénye, mindig a nyakába ültetve hordta mindenfelé".

Az ismerős még azt is elmondta, hogy a családban egy éven belül ez már a második tragédia, tavaly a nagyobbik lányukat, Viktóriát gázolta halálra a vonat. "Akkor azt hittük, hogy belerokkannak a történtekbe, de szerencsére a kis Patrícia és a fiuk, Sanyika tartotta bennük a lelket" - mesélte az ismerős.

A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. Ha valakit felelősnek találnak a gyermek haláláért, az akár 1-5 év börtönbüntetést is kaphat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.