Erdogan bejelentette: megduplázza pártja 11 milliós létszámát

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Egy Ankara melletti élményparkban ünnepelte hatezer meghívottal alapításának 16. évfordulóját a 2002 óta hatalmon lévő Igazság és Fejlődés Pártja. Az AKP 11 milliós tagságát megduplázza a következő pár évben, jelentette be beszédében a pártelnök, Recep Tayyip Erdogan. Az államfő szerint a kormánypárt megszilárdította a török gazdaságot, és közel másfél évtizedes hatalma alatt 

30 stadion, 108 egyetem, 19 ezer kilométer osztott pályás út, illetve 29 repülőtér épült az országban.

Erdogan három kihagyás után lett ismét az AKP tagja és elnöke, miután az alkotmánymódosításról döntő áprilisi népszavazás szerint a jövőben a mindenkori köztársasági elnök megőrizheti pártjához fűződő viszonyát.

Fotó: ADEM ALTAN/AFP

Erdogan ünnepi beszédében felidézte:

politikai karrierje elején azt mondták neki, hogy még falusi polgármester sem lehet belőle.

Törökországban az állítólag pucckísérletre hivatkozva az elmúlt egy évben mintegy 150 ezer tisztviselőt bocsátottak el, vagy függesztettek fel, míg 50 ezer embert tartóztattak le azzal az indokkal, hogy közük volt az államcsínyhez. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.