Erdogan bejelentette: megduplázza pártja 11 milliós létszámát

külföld
2017 augusztus 14., 21:25

Egy Ankara melletti élményparkban ünnepelte hatezer meghívottal alapításának 16. évfordulóját a 2002 óta hatalmon lévő Igazság és Fejlődés Pártja. Az AKP 11 milliós tagságát megduplázza a következő pár évben, jelentette be beszédében a pártelnök, Recep Tayyip Erdogan. Az államfő szerint a kormánypárt megszilárdította a török gazdaságot, és közel másfél évtizedes hatalma alatt 

30 stadion, 108 egyetem, 19 ezer kilométer osztott pályás út, illetve 29 repülőtér épült az országban.

Erdogan három kihagyás után lett ismét az AKP tagja és elnöke, miután az alkotmánymódosításról döntő áprilisi népszavazás szerint a jövőben a mindenkori köztársasági elnök megőrizheti pártjához fűződő viszonyát.

photo_camera Fotó: ADEM ALTAN/AFP

Erdogan ünnepi beszédében felidézte:

politikai karrierje elején azt mondták neki, hogy még falusi polgármester sem lehet belőle.

Törökországban az állítólag pucckísérletre hivatkozva az elmúlt egy évben mintegy 150 ezer tisztviselőt bocsátottak el, vagy függesztettek fel, míg 50 ezer embert tartóztattak le azzal az indokkal, hogy közük volt az államcsínyhez. 

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.