Hetvenezren élnek lakcím nélkül

politika
2017 augusztus 14., 15:48

Két év alatt tízezerrel nőtt a lakcím nélküliek száma Magyarországon, számolt be az RTL Klub Híradója. Jelenleg közel hetvenezren élnek lakcím nélkül, mert vagy kilakoltatták őket, vagy hajléktalanok, vagy mert a főbérlőjük nem engedi őket bejelentkezni az albérletbe. A riport emlékeztet: emiatt nem jár egy sor szociális juttatás, de a TB sem. A 4800 lakcím nélküli gyerek az ingyenes iskolai étkezéstől esik el. Az RTL megkeresésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma közölte, törvény-módosítást kezdeményeznek azért, hogy a lakcímproblémák miatt egyetlen gyermek se essen el a neki járó támogatásoktól. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.