Kövér ribancnak nevezte a charlottesville-i áldozatot a legismertebb neonáci honlap, válaszul az Anonymous átvette az oldal irányítását

2017 augusztus 14., hétfő 9:41
240

Az egyik legnagyobb és ismertebb amerikai neonáci oldal, a Daily Stormer is beszámolt a hétvégén Charlottesvilleben történtekről, de például azt, hogy ott egy szélsőjobboldali férfi autóval a tömegbe hajtott, és meggyilkolt egy nőt, azzal a felütéssel tették be, hogy a 32 éves Heather Heyer egy kövér, gyermektelen ribanc volt. 

Erre is válaszul az Anonymous feltörte a neonáci honlapot. A lap tetején most a hackercsapat által jegyzett cikk áll, mely szerint vége a gyűlöletnek és átvették az irányítást az oldal fölött. 

A Daily Stormert az amerikai Andrew Anglin alapította, aki saját bevallása szerint régóta Nigériában él. Anglin, aki korábban támogatta Trump elnökségét is, jegyezte a Heyert leribancozó írást. 

A bejegyzést óriási felháborodás fogadta, a webhosztinggal foglalkozó GoDaddy például közölte, 24 órát adnak a Daily Stormernek, hogy más szolgáltatóhoz költöztessék a domainjukat. 

Az Anonymous bejegyzése szerint Heyer nevében vették át az oldal irányítását, akit a fehér rasszista terrorizmus áldozatának neveztek. Kitérnek arra is, hogy túl sokáig okádhatta ki erre a honlapra Anglin és a Stormer a rothadó gyűlöletüket, ideje volt közbelépni. 

A csoport egyben azt is ígérte, hogy részleteket fognak közölni arról, hogy Anglin hol tartózkodik Lagosban, hogy bárki meglátogathassa. A végén még közlik, hogy azt akarják, minden náci tudja, meg van számlálva az idejük. 

Az Anonymous azt állítja, hogy 24 óráig fogja fenn hagyni a régi cikkeket, hogy a világ szemtanúja lehessen annak, milyen gyűlölet ment itt, majd végleg lekapcsolják az egészet. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt