Mostanra állt helyre mindenhol az áramszolgáltatás a csütörtöki vihar után

baleset
2017 augusztus 14., 18:01
comments 77

Az E.ON szóvivője, Varga Ivett közölte az MTI-vel, hogy hétfő estére az Őrségben is helyere állították az áramszolgáltatást. Bár mostanra mindenhol van villany, a csütörtök éjszakai vihar okozta károk kijavítása a következő napokban is folytatódik. A Nyugat-Dunántúlon összesen 120 ezer fogyasztónál volt áramszünet az ítéletidő után. A szóvivő szerint összesen kétezer ponton sérült a villamos hálózat, leszakadó ágak, fák dőltek a vezetékekre, oszlopok fordultak ki a helyükről. A cég szakembereinek száz kidőlt villanyoszlopot kellett felállítaniuk, 20 kilométernyi vezetéket kellett újra felépíteni.

Tűzoltók próbálják szabaddá tenni a 47-es főutat.
photo_camera Tűzoltók próbálják szabaddá tenni a 47-es főutat. Fotó: Rosta Tibor/MTI/MTVA

Az E.ON hálózatában az Őrségben okozta a legnagyobb kárt a vihar, Bajánsenyén a falu villamos hálózatának kétharmadát megsemmisítette. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.