Terroristák legalább 18 embert meggyilkoltak Burkina Faso fővárosában

külföld
2017 augusztus 14., 06:10
comments 24

Véget értek a feltételezett dzsihadisták elleni biztonsági műveletek a Burkina Faso fővárosában, Ouagadougouban elkövetett terrortámadás után - jelentette be hétfő reggel Remis Dandjinou, a nyugat-afrikai állam hírközlési minisztere.

A vasárnap este megtámadott kávézó szomszédságának átfésülése és biztosítása ugyanakkor továbbra is tart - tette hozzá a tárcavezető egy sajtótájékoztatón.

photo_camera Fotó: AHMED OUOBA/AFP

A külföldiek körében is népszerű kávéház elleni merényletben a legfrissebb adatok szerint 18-an vesztették életüket. A helyszínre érkező biztonsági erők két terroristát "semlegesítettek".

Korábbi bejelentésből lehet tudni, hogy az áldozatok között külföldiek is vannak, legalább egyikük francia állampolgár. 

Egy névtelenséget kérő egészségügyi tisztségviselő a városi Yalgado kórházban elmondta: a halottak között van egy török állampolgár is. Hozzáfűzte: a sebesültek egy része kritikus állapotban van. (MTI, AFP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt