Terroristák legalább 18 embert meggyilkoltak Burkina Faso fővárosában

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Véget értek a feltételezett dzsihadisták elleni biztonsági műveletek a Burkina Faso fővárosában, Ouagadougouban elkövetett terrortámadás után - jelentette be hétfő reggel Remis Dandjinou, a nyugat-afrikai állam hírközlési minisztere.

A vasárnap este megtámadott kávézó szomszédságának átfésülése és biztosítása ugyanakkor továbbra is tart - tette hozzá a tárcavezető egy sajtótájékoztatón.

Fotó: AHMED OUOBA/AFP

A külföldiek körében is népszerű kávéház elleni merényletben a legfrissebb adatok szerint 18-an vesztették életüket. A helyszínre érkező biztonsági erők két terroristát "semlegesítettek".

Korábbi bejelentésből lehet tudni, hogy az áldozatok között külföldiek is vannak, legalább egyikük francia állampolgár. 

Egy névtelenséget kérő egészségügyi tisztségviselő a városi Yalgado kórházban elmondta: a halottak között van egy török állampolgár is. Hozzáfűzte: a sebesültek egy része kritikus állapotban van. (MTI, AFP)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.